Om Oss

Vilka är Vi?

Piren1 blir Varvet. Samma fantastiska läge men uppdaterad restaurang och med massor av nyheter.

Vad är Norra Varvet?

Ta en öl i solnedgången, mys och titta på folklivet och båtarna som lägger till. När du kommer till Piren 1 sitter du på första parkett till Strömstads hamn. Vill du äta din lunch där det händer något hela tiden och solen tar som bäst har vi plats för dig.

I bistron serverar vi enklare rätter, smörgåsar och fika. Vi har fullständiga rättigheter och kan också skryta med stans största glassavdelning! Här finns något för var mans mage. Ett glas vin och en god smörgås, varm mat, eller kaffe och bulle.

Historia
Vi kan ana oss till en kunglig glans vid kajen, för det var här som kung Oscar II lade till när han besökte Strömstad med sitt fartyg Drott.
Platsen heter Kungstrappan och den byggdes 1894 just för att den svenske kungen skulle ha en ståndsmässig plats att gå iland på. Kungen var väldig förtjust i Strömstad och badortslivet och stannade ofta till på sina båtresor mellan Marstrand och Norge. Idag är trappan en populär plats för att sitta ner och äta en glass eller bara njuta av solen och vågorna.

Vi har byggt om!

Kom och besök oss! Massa spännande nyheter i restaurangen.